Ebben a borongós időben, mikor amint kilépünk az utcára, az első ami átölel az a szürke köd, nehéz kivitelezni, hogy a melankólia ne vegye át a nyáron szorgosan begyűjtött pozitív energiák helyét. A természet is az elmúlást tükrözi, pedig valójában ez az időszak hordozza a legtöbb reményt. Nincs is szebb annál, mikor érezzük, hogy valami új következik. Ám sokan nem tudják, hogy az, hogy milyen előjelű változásokkal kecsegtet a várakozás időszaka, kizárólag rajtunk múlik. 

Kedvenc íróink ezért gondoskodtak helyettünk is, és elláttak minket egy kis lírába öltöztetett pozitív életszemlélettel.

 

o-coffee-book-morning-facebook.jpg

Lehetetlen, hogy a világmindenség ura csak azért adott volna életet, hogy megint megsemmisítse. Minden, ami van, van valamiért. Hogy a formák változnak folytonosan, azt is látjuk. Tehát mink is valamiért vagyunk a világon, s változton változunk. Miért ne lehetne a halál is csak változás, utolsó e földön, de nem utolsó a nagy mindenségben?

Gárdonyi Géza

tumblr_static_tumblr_static_5i1ncr834aw4g44cwgccg4g0s_640.jpg

 

Hiszek abban, hogy az embernek van egy magasabb küldetése, amit rábíztak. Értéknek azt tartom, ami ebből a világból olyan dolgot tud felmutatni, amely a bármikor érkező elmúlás pillanatával együtt nem enyészik el. Hiszem, hogy van, ami túléli az embert, van, ami túléli az írót. És ez nem minden esetben a könyve. Lehet, hogy egy mondata, lehet, hogy egy megérintő sugallata, ami egy másik emberben megfogan.

Jókai Anna

tumblr_myjeycx60r1sors5to1_1280.jpg

 

A halál nem az élet ellentéte. Az életnek nincs ellentéte. A halál ellentéte a születés. Az élet örök.

Eckhart Tolle

tumblr-hipster-wallpapers-hd.jpg

 

Hiszek abban, hogy létezik valami, ami segít majd nekem, ha hozzá fordulok. Például ha igazán pozitív módon járok el, hiszek abban, hogy ez apozitív magatartás válaszra talál. Hiszek abban, hogy életemet a lehető legbecsületesebben, legtisztábban, legtiszteletreméltóbban, legőszintébben, és... nem erőlködve vezessem.

Julia Migenes

cycling_freedom_girl_sunset-3e95f8d9ff236e5e01b6d4da7a828aad_h.jpg

 

Különös, hányszor nézünk szembe olyan változásokkal az életben, amelyekből csak előnyünk származik, mégis úgy küzdünk ellenük, mintha mérget, nem lehetőséget rejtenének.

Karen Hawkins

tumblr_l8mpepxhug1qbq4ceo1_500.jpg

 

 

Mindannyian boldogok szeretnénk lenni, és a változás ezzel jár. Amíg a rút kiskacsából hattyú lesz, addig nagyon sok mindenen átmegy a kiskacsa. Sajnos, ez fájdalommal jár. Amikor azt hiszi, hogy ő soha nem fog repülni, majd elkezdi bontogatni a szárnyát, majd a sok munka következtében kiderül, hogy képes erre, az mind-mind-mind sok energiával és fájdalommal jár. Csak így lehet azonban, másként nem. Ha nem tanul meg repülni, akkor a róka felzabálja.

 Csernus Imre

tumblr_lp6qlswfnl1qim9e4o1_400.jpg

 

 

Én olyan pesszimista vagyok, hogy ha a legrosszabb nem következik be, akkor boldognak érzem magam. Az optimisták gyakran szenvednek, mert ők állandóan csalódnak. Engem viszont mindennap nagyon pozitív meglepetések érnek.

Feldmár András

tumblr_l5saeycsxq1qcn71zo1_500.jpg

Meggyőződésem, hogy a pozitív változás kulcsa mindannyiunk életében a felelősség vállalása, önmagunk elfogadása és feltétel nélküli szeretete.

Szabó Péter

positive-intent.jpg

 

Az igazi várakozás pedig nem egyéb, mint szüntelen átváltozás. Aki elkezd várni, nem egészen ugyanaz, mint akihez a várt eredmény elérkezik. Vagyis nem a várakozás tárgya változik meg az időben, hanem mi magunk.

Müller Péter

large.jpg

 

Nekünk kell a változássá lennünk, amit a világban látni akarunk.

Mahatma Gandhi

tumblr_ll7looijoy1qi9yb8o1_500.png

 

A pozitív gondolkodás fogalma eredetileg egy ősi buddhista hagyomány nyomán jött létre. Fönnmaradt egy legenda, miszerint Buddha és a tanítványai néztek egy döglött kutyát. Mester, nézd, a halál, a bomló hús, a rothadó tetem milyen rettenetesen visszataszító! Milyen undorító, ha csak az marad meg egy lényből, ami belőle a test! - mondták a tanítványok. Buddha odanézett, és azt mondta, hogy igen, de milyen szép fehér foga van! Ez a pozitív gondolkodás alaptörténete. Innen nőtt ki. Vagyis nem arról van szó, hogy a negatív élményeinket, a keserveinket, a bánatainkat hazudjuk el pozitívnak. Arról van szó, hogy fogadjuk el ezeket olyan negatívnak, amilyenek a valóságban, de ha van bennük valami pozitív, akkor azt is vegyük észre.

Popper Péter

tumblr_m3tvtqptdk1qzrkjmo1_1280.jpg

 

A kaleidoszkópeffektus azt ígéri: ha egy kicsit elmozdítasz valamit a kedvező irányban az életedben, akkor a nagy egész életmintázat változik meg. Ez pedig nagy esély! Változtass, és élvezd a pozitív hozományokat!

Bagdy Emőke

tumblr_static_kaleidoscope-favim-com-439099.jpg

 

 

 

 

 Képek forrása: tumblr