Itt a nyár, és már a tavaly megírt hasonló cikkemben is tettünk egy rövidke kirándulást az ilyenkor szezonális programnak számító esküvők kavalkádjába. Már jól tudjuk, hogy az olvasás igazi stresszcsökkentő, és ha ezekkel a könyvekkel csillapítjuk nyugtalan aránk idegeit, még lemondania sem kell az aktuális témáról.

Nézzünk hát pár, valóban szórakoztató, menyegző témában utazó regényt, melyek előkészítik a jókedvet, még a készülődés legnagyobb zűrzavarában is.

tumblr_m987bpBMk31r7urdeo1_1280


 

1. Trisha Ashley : Csokoládécipők és esküvői harangok

csokicipők

 

Tansy Pool megörököl egy régimódi kis cipőboltot a világ végén, egy kis faluban, és ezzel megszületik az Üvegcipellő – az ebben az üzletben árult lábbelik meseszerűvé varázsolnak bármilyen esküvőt!

 

A választék hamarosan kibővül koszorúslányruhákkal és különleges csokicipellőkkel is. Tansynek már csak az a vágya, hogy a magánélete is ilyen csodás legyen. Csakhogy a vőlegénye ragaszkodik hozzá, hogy belefogyjon egy harminchatos esküvői ruhába, ráadásul kínos családi titkokra is fény derül. Tansy jobbnak látja hát, ha inkább az üzlet felvirágoztatásán dolgozik.

Valaki azonban nem lelkesedik annyira a népszerű Üvegcipellőért… A színész Ivo Hawksley, a bolt melletti ház mogorva lakója is sötét titkot rejteget. A férfi összetört szívét gyógyítgatni érkezett Sticklepondba. Ám kiderül, hogy a múlt szálai Tansyhez kötik, és hamarosan mindketten ráébrednek arra, hogy a közös titok nagyon szoros kötelék lehet két ember között.

 

2. Julie Garwood : A menyasszony

covers_260014

Julie Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit.

 

Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.

Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a pletyka, hogy Alec megölte első feleségét, valami ismeretlen, a vágynál is sokkal veszélyesebb erő készül legyőzni az ébredő szerelmet.

 

3. Katie Fforde : Száz boldog esküvőm

B835783

Sarah sok száz boldog és sikeres esküvőn van túl. Egy pici bökkenő van a dologban: egyiken sem ő mondta ki a boldogító igent.

 

Sarah ugyanis profi esküvőszervező, aki mellesleg nem hisz a szerelemben. Egy óvatlan pillanatban két menyegzőt vállal el egy napra; egy bonyodalmakat ígérő sztáresküvőt és egy családi lagzit. Az esküvőbrigád működésbe lép, de valahogy semmi nem akar összejönni.

Az évszázad partijának küszöbén a fodrászlány szakít, a varrónő összeomlik, a fotós kiakad, és mindezek tetejébe még Sarah-t is megkörnyékezi a szerelem… pedig még egy esküvőt nem bír el ez a nap. Vagy mégis?

 

4. M. C. Beaton : Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

846956_5

Agatha és James Lacey esküvője napján ragyogó az idő, kitisztul az ég. Ám sokkal helyénvalóbbak lennének az előző napi viharfelhők..

 

..hiszen megjelenik Agatha rég halottnak hitt első férje, Jimmy Raisin, hogy megakadályozza Agathát abban, hogy bigámiát kövessen el. Az ezt követő felfordulásban Agatha megpróbálja a nagyon is élő és emlékeinél kétszer rondább férjet megfojtani.

A kínos helyzetbe hozott James felbontja az eljegyzést. Így amikor másnap Jimmyt holtan találják, Agatha és James lesznek az első számú gyanúsítottak. Közösen kell felgöngyölíteniük az ügyet, hogy tisztázhassák magukat. De vajon az újbóli közeledésük – a sors iróniája, hogy a nyomozás során férjnek és feleségnek adják ki magukat – elég lesz-e, hogy Agatha ismét rabul ejtse James szívét?

 

5. Kathleen E. Woodiwiss · Jo Beverly · Tanya Anne Crosby · Samantha James : Esküvő éjfélkor

covers_35186

Négy híres írónő kisregényét tartalmazza ez a kötet. Négy menyasszony, négy váratlan esély a boldogságra.

 

Az Eltökélt menyasszony egy belga csatatéren utazik keresztül, mindenórásan, mert nem hajlandó tudomásul venni, hogy születendő gyermeke fattyú. De ha a vér szerinti apa már nem teljesítheti kötelességét, megfelel-e a százados, aki önzetlenül hajlandó segíteni? Vagy nem is olyan önzetlen az ajánlata?

 

A Csók éjfél után hősnője egy hercegkisasszony, akinek egyetlen barátja van gyerekkorában: a kertész kisfia. Miután a herceg eltávolítja a kertészt és családját a birtokról, a fiút egyetlen gondolat élteti, hogy megmutassa, belőle is lehet úriember. És amikor a herceg halála után lányának két hét alatt férjhez kell mennie, mert különben elveszíti az örökségét, egy titokzatos férfi kéri meg a kezét…

 

Botrányos menyasszony: a férjhez menni nem akaró, büszke fiatal nő megcsókol egy megrögzött agglegényt, akinek be sincs mutatva! A lány apja, hogy elejét vegye a szóbeszédnek, ragaszkodik a házassághoz. Az erőszakkal, zsarolással összeboronált pár azonban egymásba szeret….

 

A Csábító csók az ifjú angol arisztokrata lányt és újdonsült férjét, a déli ültetvényest egyesíti, és örök boldogságot ígér. De lehet-e boldog az a házasság, amelyet pénzen vett menyasszonnyal kötnek? Ráadásul ugyanazt a lányt már előbb el akarta adni nagybátyja egy gazembernek, aki nem szokott lemondani arról, ami az övé.

 

6. Meg Cabot : Esküvő olasz módra

covers_3404

A karikaturista Jane Harris boldogan indul élete első európai útjára, ahol barátnője, Holly esküvői tanúja lesz..

 

..aki vőlegényével, Markkal együtt elhatározza, hogy Olaszországban, a festői szépségű Le Marche tartományban mondja ki a boldogító „igen”-t. Ám mikor Jane a repülőtéren találkozik a vőlegény tanújával, Cal Langdonnal, a világutazó riporterrel, azonnal olthatatlan ellenszenv támad mindkettejükben egymás iránt.

A sors azonban úgy hozza, hogy – a fiatal pár boldogsága érdekében – kénytelenek elutazni Rómába … kettesben. Meg Cabot regénye ezúttal főként szórakoztató e-mailekből, humoros levelekből, naplórészletekből áll össze.

 

+1 Gary Chapman : 12 dolog, amit jó lett volna tudni az esküvőm előtt

854634_5

Chapman saját házasságának kezdeti nehézségeiből kiindulva gyűjtötte össze azokat a szempontokat, amelyeknek közös átgondolása egészségesebbé és boldogabbá teheti a párokat.

 

- kommunikáció, érzelmek kifejezése, konfliktusmegoldás, bocsánatkérés, nézeteltérések tisztázása, pénzügyek kezelése, a szülőkkel való kapcsolat, házassági szerepek, szexuális beteljesülés, a különbségek összehangolása –, 

Könyvét beszélgetésre inspiráló olvasmánynak szánja, amely segít a pároknak – akár az esküvő előtt, akár utána – egymás jobb megismerésében és az együttéléshez szükséges kapcsolati készségek kialakításában.